Necdet Dönmez

necdetdonmez

Uzm. Klinik Psikolog/Psikoterapist

2004 yılında Gazi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Bölümünden mezun oldu. Esenyurt Üniversitesinde “Klinik Psikoloji” alanında yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Askerliğini Erzurum 4. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda Psikolog Asteğmen olarak yaptı. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı çeşitli eğitim kurumlarında Psikolojik Danışman olarak çalıştı. Mesleki hayatının yanı sıra “Haydi Kızlar Okula” ve “kız çocuklarının okula kazandırılmaları”, “Anne Çocuk Eğitim Vakfı” (AÇEV) ‘nın “Baba Destek Proprogramı” ve “7-19 Yaş Aile Eğitimi” gibi bir çok sosyal proje ve aile eğitimlerinde gönüllü görev aldı. Alanında uzman birçok kişiden psikoterapi ve kişisel gelişim eğitimlerinin yanı sıra; Psikoterapi Enstitüsünde; “Bütüncül Psikoterapi Eğitimi” (3 yıl süren, 1080 saatlik bütün terapi ekollerini içeren teori, formulasyon ve süpervizyondan oluşan ileri seviye psikoterapi eğitimi) ve Klinik Hipnoz Eğitimi,Cinsel Terapi Enstitüsünde (CİSED); Cinsel Terapi Eğitimini tamamlamıştır. Ayrıca uluslararası çeşitli eğitim, kongre ve workshoplara katılmış,

Her danışanın ruhsal yapısının, ihtiyaç ve sorunlarının farklılığından dolayı, bütün terapi tekniklerinin entegrasyonu olan Bütüncül Psikoterapi yaklaşımını benimseyen DÖNMEZ; Dinamik Psikoterapiler (Aktarım Odaklı, Masterson, Süresi Sınırlı Dinamik Psikoterapi v.b) Bilişsel ve Davranışçı Terapi, Hümanistik ve Varoluşçu Terapi, Transaksiyonel Analiz (TA), Çözüm Odaklı terapi, Duygu Odaklı Terapi ve İlişkisel Terapi yöntemlerini uygulamaktadır. Ayrıca danışanın sorunu, kişilik yapısı ve isteğine göre de Hipnoz ve EMDR(Göz hareketleri duyarsızlaştırma-yeniden işleme) tekniklerini uygulamaktadır.

Necdet DÖNMEZ, kurucularından biri olduğu İnsula Psikoloji Danışmanlık İncirli Şubesi’nde Yetişkin, Ergen, Cinsel Terapi, eğitim ve seminer çalışmalarına devam etmektedir.

Aldığı Eğitimler ve Katıldığı Kongre, Workshoplar

• Bütüncül Psikoterapi, Psikoterapi Enstitüsü, Uz. Dr. Tahir Özakkaş
  • Cinsel Terapi Eğitimi, CİSED, Dr. Cem Keçe
  • Klinik Hipnoz Eğitimi, Psikoterapi Enstitüsü, Uz. Dr. Tahir ÖZAKKAŞ
  • Narsisistik ve Borderline Vakalarda Nesne İlişkileri, Psikoterapi Enstitüsü, Prof. Dr. Vamık Volkan
  • Kayıp ve Yas, İzmir Odağ Psikanaliz ve Psikoterapi Derneği, Prof. Dr. Vamık Volkan
  • Anksiyete Bozuklarında Bilişsel Davranışçı Terapi – Arthur Freeman, Davranışçı ve Bilişsel Terapiler Derneği ile Uluslararası Bilişsel Psikoterapi Derneği Başkanı, Midwestern Üniversitesi
  • Psikanalitik Dinleme, Amerikan Hastanesi, Salman AKHTAR
  • Psikanalitik Psikoterapilerde Olgu Sunumlarıyla Nesne İlişkileri, Prof. Dr. Vamık Volkan
  • Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi, Olcay GÜNER

Psikoterapi Enstitüsü Derneği, Hipnoz Derneği ve CİSED üyesidir.

Name:

Necdet Dönmez